tisdag, mars 21, 2023

Senaste

Nassim Al Fakir – kärleken och allt det andra

Nassim Al Fakir föddes i Huddinge den 21 mars år 1977. Han är känd som bland annat musiker, komiker, programledare och skådespelare. Många barn känner igenom honom från Bolibompa. 

Nassim växte upp med sina föräldrar, pappa Nabil och mamma Inger Al Fakir. Han har också fyra syskon.

Några korta fakta om Nassim Al Fakir

Ålder45 år
Längd170 centimeter
FamiljSambo Lina Hedlund och sönerna Tilo och Eide
YrkeKomiker, skådespelare, programledare och musiker

Syskonen Al Fakir

Nassim har som redan nämnts fyra syskon. Flera av dem är kända. Salem Al Fakir är troligtvis det syskon som flest hört talas om. Salem är det musikaliska undret i familjen. Nassim är också musikintresserad men med en överglänsande bror kanske det inte är så konstigt att han valde en annan väg. Salem har bland annat vunnit flera grammisar.

Nassims äldre syster Aminah Al Fakir Bergman är också en kändis men kanske inte lika igenkänd som sina två redan nämnda bröder. Aminah är skådespelare och har bland annat setts i det romantiska dramat Vingar av glas.

Nassims yngre bror Fares Al Fakir är inte heller lika känd men har också hittat sitt kall i livet. Han älskar dans och arbetar som danslärare på House of Shapes. Det är både dansskola och gym under ett och samma tak. House of Shapes ligger i centrala Södermalm i Stockholm. Fares lär ut dansen breaking till nybörjare i åldrarna 6 till 12 år.

Den stora kärleken och barnen

Nassim Al Fakir är inte gift men har ett minst sagt stadigt förhållande sedan många år tillbaka. Många tror kanske därför att Lina Hedlund är hans fru.

Lina föddes år 1978 i den lilla kommunen Bollnäs. Hon är känd från sin medverkan i musikgruppen Alcazar. År 2019 ställde hon också upp med en egen låt i melodifestivalen som tog henne hela vägen till final.

Nassim och sångerskan Lina träffades redan i ungdomsåren och inledde då en romans. En fling som inte varade särskilt länge. Mer än ett decennium senare träffades de igen. Lina skulle intervjuas i radio och vem var programledare? Nassim såklart! Det slog gnistor och inte långt efteråt spreds budskapet om deras kärlek.

Tillsammans har Lina och Nassim två barn. Sönerna Tilo och Eide är födda år 2012 och 2016. Det dröjde dock till år 2018 innan paret, i direktsändning under Sweden International Horse Show, förlovade sig. Frågan är om det finns ett hemligt bröllopsdatum?

Radiojobb

Nassim har jobbat mycket med radio. Han har bland annat varit programledare för Ring så spelar vi på P4 och morgonpasset i P3.

Trots att Nassim arbetat som programledare både i radio och TV så har han aldrig frontat musikhjälpen. Vilka som kommer leda programmet år 2023 är fortfarande oklart. Farah Abadi är redan klar som en av programledarna. Hon har deltagit vid flera tillfällen och det spekuleras i att Abadi ska få en humoristisk sidekick. Ja vem vet, Nassim kanske dyker upp?

TV och barnprogram

Många barn känner igen Nassim från hans medverkan i barnprogram. Han har bland annat varit med i SVTs Bolibompa. Han har också varit programledare för Lilla melodifestivalen och Vi i femman.

Utöver barnprogram har Nassim medverkat i teatrar och musikaler. Han har bland annat samarbetat med en annan barnprogramledare, vid namn Sara Edwardsson. De har skådespelat i en barnteater med ämnet sångsamlingar.

Att Nassim Al Fakir är en tävlingsmänniska har nog inte undgått någon. År 2016 deltog han i TV4 succén Let´s Dance där han slutade på en femte plats. År 2021 deltog han i den femte upplagan av programmet Mullvaden. Han har också synts en hel del i SVT:s underhållningsprogram Bäst i test. Där har Nassim varit med som gästspelare och år 2019 var han med i den fasta panelen.

Robot i Masked singer

Nassim har på senare tid visat att han också äger en musikalisk nerv. Den hyllade robotsångaren fick många att ganska snabbt gissa på Nassim. Om det hade med ledtrådarna att göra, eller att många känner igen hans röst från radio och barnprogram, är oklart.

Någon som gissade att Roboten var Nassim var hans 4-åriga son Eide. Han kände igen rösten och gissade rätt redan innan Nassim blev tvungen att ta av sig masken.

Efter medverkan i Masked singer syns en ny sorts självsäkerhet hos Nassim. Inte för att det är konstigt. Han har faktiskt visat hela svenska folket att han är mer än en barnslig, överaktiv kille som gillar skämt.

Latest Posts

Missa inte

Håll dig uppdaterad

Missa aldrig en uppdatering genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.