tisdag, mars 21, 2023

Senaste

Ingripande vid Riskfyllt Spelbeteende ger goda resultat enligt

Kindred, Svenska Spel och ATG har samarbetat för att publicera halvårsstatistik som ska bidra till Spelinspektionens strävan att skapa en hälsosam spelmarknad i Sverige. Statistiken visar att ingripande vid indikationer på riskfyllt spelbeteende ger goda resultat.

Statistiken visar påverkan på spelbeteende

Statistiken visar att en stor andel av de spelare som kontaktas efter att indikationer på vårdslöst spelande uppstått drar ner på sitt spelande. En sammanställning av frågeställningarna och resultaten från halvårsredovisningen (1 juli-31 december 2022) visar följande:

SpelbolagAndel av spelare kontaktadeAndel som drar ner på spelandeAndel som drar ner spelandet medAndel som utesluter sig < 6 månAndel som utesluter sig > 6 mån
Kindred0,5%76,8%75,5%1,4%0,5%
Svenska Spel1,5%75,1%49,8%9,5%3,4%
ATG1,4%52,4%64,9%1,5%2,2%

Ett Bidrag i Kampen för en Hälsosam Spelmarknad

Projektet är en aktiv insats för att skapa en ansvarsfull spelmarknad i Sverige. Kindred, Svenska Spel och ATG hoppas att fler aktörer på den svenska spelmarknaden ska ansluta sig till initiativet.

Kindred Group’s Syn på Initiativ

Henrik Tjernström, VD för Kindred Group, säger: ”Vi tror att en mer faktabaserad och öppen dialog bidrar till en mer hållbar industri och vi hoppas att andra operatörer följer efter.”

Andra auktoritära spelexperter om ett tidigt ingripande

Johannes Bergkvist, VD för Casino utan svensk licens, säger: ”Vi ser en viktighet i att arbeta för en hållbar spelindustri och välkomnar en mer faktabaserad och öppen dialog. Vi hoppas att fler aktörer i branschen följer vårt exempel i att ta ett aktivt ansvar för ansvarsfullt spelande.”

Latest Posts

Missa inte

Håll dig uppdaterad

Missa aldrig en uppdatering genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.