tisdag, mars 21, 2023

Senaste

Helenas enkla vardag – är den så enkel egentligen?

Finns det egentligen någon “enkel” vardag? Har inte de flesta människor ett livspussel som knappt går ihop? Inte då! Fråga bara Helena som driver bloggen “Helenas enkla vardag”. Här blandas raffiga outfitbilder med stilren inredningsdesign till synes hur enkelt som helst.

Vad?Helenas enkla vardag är en svensk blogg med inriktning på lifestyle.
Vem?Helena är en kvinna i sina bästa år som bor i en lagom stor svensk stad.
Var?Helenasenklavardag.se eller på Instagram @helenasenklavardag 
När?Efter 50! I alla fall menar Helena att den enkla vardagen infaller efter 50 år fyllda.

Vem är Helena bakom Helenas enkla vardag?

Vem är egentligen mer lämpad att beskriva en person, än personen i fråga själv? När det kommer till Helena presenterar hon sig som en kvinna i sina bästa år, som är intresserad av inredning, mode och god mat. Hon har inte bara en dotter utan två, och en hund som heter Doris. 

Helena har sitt unga yttre till trots även hunnit med att bli mormor. Två barnbarn har hon, som heter Milian och Alicia. Ganska typiska namn för den generation barnbarnen rimligen borde tillhöra. Från barnens far är Helena separerad, och hon lever singellivets glada dagar tillsammans med Doris och sin kamera, en Canon 6D.

Helenas inte alltför enkla skilsmässa

Att genomgå en separation är inte så enkelt. Men det tillhör heller inte vardagen, så något intrång på Helenas varumärke kan man inte påstå att den skilsmässa som hon tillkännagav i maj 2022 var. Hon bildsatte vackert sitt skilsmässoinlägg med vita blommor och gröna blad, och meddelade att hon och hennes partner Jonas inte alls skulle fira något blomsterbröllop utan skiljas åt istället. Bara fyra år efter sitt riktiga bröllop.

Som kulturell referens till sin skilsmässa angav Helena en bok av Martina Haag, Det är något som inte stämmer, och säkert fick hon stor igenkänning på den läsningen av sina följare. Att gå igenom en skilsmässa är något som många har personlig erfarenhet av, och kanske stärktes bandet till bloggläsarna av det känslostarka inlägget om skilsmässan på bloggen.

Det viktigaste med att överkomma svårigheter i livet är kanske att bara skaka av sig dem och gå vidare. Precis som Helena i sitt inlägg avslutar med en uppmaning att “köra Tisdag”, med massor på agendan. I den andan kliver vi vidare till nästa rubrik och tar oss ut i Europa.

Den enkla vardagslivet – som en resa till Kroatien?

Brela, Kroatien. Vissa resor sätter spår i livet. Vissa resmål är mer intagande än andra. Kanske är det precis så som Helena bakom Helenas enkla vardag skulle beskriva sina upplevelser av kroatiska Brela. Det är, enligt hennes blogg, i alla fall det första resmål hon valt att återkomma till. Trots att hon först inte alls ville åka dit.

I efterhand lovordar Helena det kroatiska folket för deras renlighet och drickbara vatten. Hon framhåller även lokalbefolkningens goda engelskakunskaper och deras vänliga sinnelag. Det låter verkligen som en toppenplats att besöka, om man vill ta med sig sitt enkla vardagsliv även på semestern. För varför krångla till det? Är det lätt, är det rätt.

Teknikstrul kan krångla till även den enklaste vardag

När man driver en blogg med fokus på livsstil, vardagslyx och enkelhet finns det kanske bara en sak som verkligen kan ställa till det: tekniken. Som bloggare vill man inte att läsarna ska behöva söka på termen “helenas enkla vardag går ej att gå in”. Det innebär att trafiken till hemsidan ligger nere, och i förlängningen innebär det även minskade sponsorintäkter.

Med tanke på den mängd sponsrade inlägg som finns på Helenas blogg, förstår man att det gäller att hon har tumme med tekniken. Helenas blogg drivs inte ur rent rekreationssyfte, självklart kan en driven kvinna i sina bästa år slå mynt av sina framgångar online. Helena arbetar även med sponsorsamarbeten som det med Forever FIT c9.

Enkelt eller ej – Helena lever det goda livet

En snabb blick på Helenas konto på Instagram ger vid hand att Helena är en kvinna som njuter av det goda livet. Och kanske är det så det är – vardagen blir enkel om man ger sig själv utrymme, satsar på sin egen business och lever loppan med sina kärlekar. För det verkar det som att Helena gör! I ett inlägg från augusti 2022 framgår det att en ny romans börjat spira, och det kan ju göra livet lite godare (och enklare!) för vem som helst. Stort grattis till de lyckliga tu.

Latest Posts

Missa inte

Håll dig uppdaterad

Missa aldrig en uppdatering genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.