tisdag, mars 21, 2023

Senaste

Chop Chop – mat för alla plånböcker

Ibland tryter lusten att laga mat fullständigt. Man är hungrig, men skåpen ekar tomt. Eller snarare är det så att det finns ingredienser att laga mat av, men just den maten är man inte sugen på. Att göra falukorv och makaroner när man vill ha asiatisk mat är inte så roligt. Vilken tur att man enkelt och smidigt kan kolla in Chop Chops meny och beställa mat därifrån.

Snabbfakta om Chop Chop

2011Den första Chop Chop-restaurangen öppnades i Eskilstuna
37 Antalet Chop Chop-restauranger det finns i Sverige
Cirka 400 Antalet miljoner Chop Chop har i omsättning
3Antalet grundare till Chop Chop; Hans Ye, Jimmy Wang och Tommy Wang

Att äta på Chop Chop passar verkligen alla plånböcker. Det passar såväl den fattiga studenten som den yrkesverksamma personen. Namnet Chop Chop betyder också ”kvick och lätt”, vilket gör att man kan räkna med att man får sin mat snabbt. Man kan verkligen säga att det är ett företag som anammar uttrycket asian express inom matvärlden. Även om Chop Chop är en relativt ny kedja på den svenska marknaden finns det en lång bakgrund. Flera av recepten kommer från asiatiska recept som är många hundra år gamla. 

Chop Chop etablerar sig över Sverige

Flera städer som Chop Chop har öppnat i är städer med universitet och högskolor, bland annat Lund, Jönköping, Karlstad och Örebro. Chop Chop Uppsala och Chop Chop Linköping är bra exempel på restauranger i universitetsstäder. Restaurangerna ligger cirka 15 minuters cykelväg från universitetsområdet. Perfekt efter att man suttit på en föreläsning och antecknat mycket. En uppfriskande cykeltur och man kommer fram till färdiglagad, god mat. 

Det finns ytterligare en fördel med Chop Chop. Du kan både åka förbi och hämta upp maten och beställa online innan. I onlinebeställningen finns det därtill två val att göra – om man vill hämta maten en viss tid eller äta på plats när maten är klar. Att cykla ett gäng studenter till närmaste Chop Chop efter föreläsningen kommer vara något ni gör om flera gånger. 

Menyn på Chop Chop har flera inriktningar

Vad är det då för rätter Chop serverar? kanske någon undrar. Förutom att man möjligen har koll på att det är asiatisk mat är det inte säkert att man vet mer än så. Grunden i maten är att välja en bas. Det kan vara ångkokt ris, stekt ris eller steka vetenudlar. Därefter väljer man själva rätten till basen. 

 • Hot basil chicken
 • Peanut chicken
 • Bamboo beef
 • Thai tofu
 • Orange chicken 
 • Spicy lime chicken 
 • Yakiniku
 • Pak choi tofu
 • Cashew chicken 
 • Teriyaki salmon
 • Thai chicken curry
 • Bangkok beef 
 • Dynamite chicken

Utöver det har de även några nudelrätter samt deras senaste nyhet på den asiatiska fronten – sushi. När det gäller sushi återfinns det tyvärr inte på alla restauranger, men förhoppningen är att det ska ändras i framtiden. Det är ofta till glädje för kunderna att det finns två olika inriktningar på en restaurang. Då kan man få ett större sällskap att enas om en restaurang även om man har olika smakpreferenser. 

Chop Chops koncept fungerar lika bra på alla platser i Sverige

En bra sak med Chop Chop är att man inte behöver fundera på om maten smakar olika på olika restauranger. Det är samma recept och tillagningssätt för alla rätter på alla restauranger. Därför smakar maten lika gott oavsett om man är på Chop Chop Borlänge eller Chop Chop Kalmar. Så har man hittat sin favoriträtt på en av restaurangerna vet man att den finns på alla Chop Chops menyer. 

För gäster med allergi, eller bara särskilda matpreferenser, finns det tydlig information om vad maten innehåller. Är man ändå osäker på innehållet kan man alltid prata med personalen på restaurangen. De kan hjälpa till att vägleda vilken mat man kan äta om det är något man inte tål eller av annan orsak undviker. 

Latest Posts

Missa inte

Håll dig uppdaterad

Missa aldrig en uppdatering genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.